Rántott karalábé rudacskák recept

Hozzávalók:
- 3 közepes, zsenge karalábé
- 0,5 kk só
- 10 dkg liszt
- 3 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A karalábékat alaposan megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Meghintjük sóval.
Három edényt készítünk elő. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat verjük fel egy villával, a harmadikban pedig a zsemlemorzsát keverjük el a fokhagyma granulátummal.
Egy tálban olajat forrósítunk.
A karalábé szálakat először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a fokhagymás morzsában.
Ha már jó forró az olaj, akkor közepes lángon pár perc alatt szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal kínáljuk.
Tipp:
Betakarítottuk a kertben a karalábét. Sok szép, zsenge fej volt még, így gyorsan rántottam is ki belőle pár darabot. Roppant egyszerű és olcsó fogás, csak picit több munkát igényel. De azt hiszem, megéri az energia ráfordítást. Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal kínáltam.
A rántott karalábé rudacskák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »