Hozzávalók:
Elkészítése:
A karalábékat alaposan megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Meghintjük sóval.
Három edényt készítünk elő. Az elsőbe szórjuk a lisztet, a másodikba a tojásokat verjük fel egy villával, a harmadikban pedig a zsemlemorzsát keverjük el a fokhagyma granulátummal.
Egy tálban olajat forrósítunk.
A karalábé szálakat először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a fokhagymás morzsában.
Ha már jó forró az olaj, akkor közepes lángon pár perc alatt szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal kínáljuk.
Betakarítottuk a kertben a karalábét. Sok szép, zsenge fej volt még, így gyorsan rántottam is ki belőle pár darabot. Roppant egyszerű és olcsó fogás, csak picit több munkát igényel. De azt hiszem, megéri az energia ráfordítást. Fokhagymás-tejfölös mártogatóssal kínáltam.