Rántott hagymakarikák recept
Hozzávalók:
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 1 kk só
- 10 dkg liszt
- 3 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A megtisztított vöröshagymákat kb 1 cm szélesre karikázzuk, majd a rétegeket szétszedjük.
Egy tálba rakjuk, meghintjük sóval és kb fél órát pihentetjük, míg levet enged.
Közben három tányért készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat ütjük, amit egy villával kicsit felverünk, végül a harmadikba a zsemlemorzsát öntjük.
Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk.
A levet leöntjük a hagymáról, majd a karikákat először a lisztben, majd a tojásban, legvégül a zsemlemorzsában forgatjuk meg.
Ha már elég forró az olaj, akkor szép barnára sütjük a karikákat. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Már annyiféle zöldséget kipróbáltam rántva: cukkinit, karalábét, zellert, karfiolt, brokkolit, krumplit, de hagymát még eddig nem. Most jött el az ideje. Egyszer kóstoltam, talán egy étteremben, az valamiért nem ízlett annyira. Ez a házi egész jól sikerült. Finom, ropogós lett a külseje és fokhagymás-tejfölös mártogatóst kínáltam hozzá, de párolt rizs vagy akár krumpli köret is lehet a kísérője. Szerintem frissen a legjobb.