Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott hagymakarikák recept

Rántott hagymakarikák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 nagy fej vöröshagyma
    • 1 kk só
    • 10 dkg liszt
    • 3 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg zsemlemorzsa
    • 5-6 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A megtisztított vöröshagymákat kb 1 cm szélesre karikázzuk, majd a rétegeket szétszedjük.

    Egy tálba rakjuk, meghintjük sóval és kb fél órát pihentetjük, míg levet enged.

    Közben három tányért készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat ütjük, amit egy villával kicsit felverünk, végül a harmadikba a zsemlemorzsát öntjük.

    Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk.

    A levet leöntjük a hagymáról, majd a karikákat először a lisztben, majd a tojásban, legvégül a zsemlemorzsában forgatjuk meg.
    Ha már elég forró az olaj, akkor szép barnára sütjük a karikákat. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Már annyiféle zöldséget kipróbáltam rántva: cukkinit, karalábét, zellert, karfiolt, brokkolit, krumplit, de hagymát még eddig nem. Most jött el az ideje. Egyszer kóstoltam, talán egy étteremben, az valamiért nem ízlett annyira. Ez a házi egész jól sikerült. Finom, ropogós lett a külseje és fokhagymás-tejfölös mártogatóst kínáltam hozzá, de párolt rizs vagy akár krumpli köret is lehet a kísérője. Szerintem frissen a legjobb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá