Rántott hagymakarikák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 10 dkg liszt
  • 3 kisebb tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5-6 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A megtisztított vöröshagymákat kb 1 cm szélesre karikázzuk, majd a rétegeket szétszedjük.

Egy tálba rakjuk, meghintjük sóval és kb fél órát pihentetjük, míg levet enged.

Közben három tányért készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat ütjük, amit egy villával kicsit felverünk, végül a harmadikba a zsemlemorzsát öntjük.

Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk.

A levet leöntjük a hagymáról, majd a karikákat először a lisztben, majd a tojásban, legvégül a zsemlemorzsában forgatjuk meg.
Ha már elég forró az olaj, akkor szép barnára sütjük a karikákat. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

Már annyiféle zöldséget kipróbáltam rántva: cukkinit, karalábét, zellert, karfiolt, brokkolit, krumplit, de hagymát még eddig nem. Most jött el az ideje. Egyszer kóstoltam, talán egy étteremben, az valamiért nem ízlett annyira. Ez a házi egész jól sikerült. Finom, ropogós lett a külseje és fokhagymás-tejfölös mártogatóst kínáltam hozzá, de párolt rizs vagy akár krumpli köret is lehet a kísérője. Szerintem frissen a legjobb.