Rántott cukkini zöldbabsalátával recept

Hozzávalók:
Cukkinihez:
- 1 cukkini
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kukoricaliszt
- zsemlemorzsa
- 2 ek szezámmag
- só
- őrölt fehér bors
- olaj a sütéshez
Zöldbabsaláta hozzávalói:
- 50 dkg zöldbab
- só
- 3-4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 ek méz
- 2 tk magos dijoni mustár
Elkészítése:
A cukkinit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Ezután alaposan csepegtessük le, majd panírozzuk be.
A tojásokat üssük fel egy tálba, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.
Ezután az alaposan lecsepegtetett cukkinit először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba, végül pedig a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és locsoljuk meg egy kevés olajjal. Helyezzük rá a bepanírozott cukkinit, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 160 fokon sütöttem.)
Közben készítsük el a zöldbabsalátát.
A zöldbabot daraboljuk fel ízlés szerint, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, majd hűtsük ki egészen.
Az olajat keverjük alaposan össze a mézzel, a citromlével, egy csipet sóval, és a magos mustárral, majd öntsük rá a kihűlt zöldbabra. Ezután kézzel forgassuk alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (Ízlés szerint több mézet is tehetünk hozzá, ha édesebben szeretjük.)
Tálaláskor a rántott cukkinit a zöldbabsalátával, és ízlés szerint rizzsel kínáljuk.
A rántott cukkini zöldbabsalátával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »