Hozzávalók:
Cukkinihez:
Zöldbabsaláta hozzávalói:
Elkészítése:
A cukkinit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Ezután alaposan csepegtessük le, majd panírozzuk be.
A tojásokat üssük fel egy tálba, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.
Ezután az alaposan lecsepegtetett cukkinit először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba, végül pedig a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és locsoljuk meg egy kevés olajjal. Helyezzük rá a bepanírozott cukkinit, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olajjal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 160 fokon sütöttem.)
Közben készítsük el a zöldbabsalátát.
A zöldbabot daraboljuk fel ízlés szerint, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, majd hűtsük ki egészen.
Az olajat keverjük alaposan össze a mézzel, a citromlével, egy csipet sóval, és a magos mustárral, majd öntsük rá a kihűlt zöldbabra. Ezután kézzel forgassuk alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (Ízlés szerint több mézet is tehetünk hozzá, ha édesebben szeretjük.)
Tálaláskor a rántott cukkinit a zöldbabsalátával, és ízlés szerint rizzsel kínáljuk.