Rántott cukkini zöldbabsalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Cukkinihez:

  • 1 cukkini
  • 3 tojás
  • kukoricaliszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 ek szezámmag
  • őrölt fehér bors
  • olaj a sütéshez

Zöldbabsaláta hozzávalói:

  • 50 dkg zöldbab
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 ek méz
  • 2 tk magos dijoni mustár

Elkészítése:

A cukkinit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
Ezután alaposan csepegtessük le, majd panírozzuk be.

A tojásokat üssük fel egy tálba, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.

Ezután az alaposan lecsepegtetett cukkinit először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba, végül pedig a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és locsoljuk meg egy kevés olajjal. Helyezzük rá a bepanírozott cukkinit, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 160 fokon sütöttem.)

Közben készítsük el a zöldbabsalátát.

A zöldbabot daraboljuk fel ízlés szerint, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, majd hűtsük ki egészen.

Az olajat keverjük alaposan össze a mézzel, a citromlével, egy csipet sóval, és a magos mustárral, majd öntsük rá a kihűlt zöldbabra. Ezután kézzel forgassuk alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (Ízlés szerint több mézet is tehetünk hozzá, ha édesebben szeretjük.)

Tálaláskor a rántott cukkinit a zöldbabsalátával, és ízlés szerint rizzsel kínáljuk.