Rántott burgonya,rántott karfiol recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A burgonyához:
- 4 db burgonya
Karfiolhoz:
- 40 dkg karfiolrózsa
A bundához:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár kefir
- só
- kb. 15 dkg liszt
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és 3 mm-es szeletekre vágjuk, majd megmossuk. Papírtörlővel szárazra töröljük, sózzuk, majd lisztbe, tojásos kefirbe, majd újból lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük.
A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben megfőzzük. Csak éppen beledobjuk a forró vízbe és már vesszük is ki. Megvárjuk amíg kihűl, majd a burgonyához hasonlóan “bundázzuk” és forró olajban kisütjük.
Tartármártással és rizzsel tálaljuk.
Tipp:
A karfiol és a burgonya bundájához is elegendő a megadott mennyiség.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.