Rakott zöldség recept
Hozzávalók:
- 2 db kb. 20 cm-es cukkini
- 1 dl rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl mexikói zöldségkeverék (mirelit)
- 1 fej karfiol
- 1 fej brokkoli
- 2 dl tejföl
- 2-3 evőkanál olaj
- ízlés szerint sajt
- só
- vegeta
Elkészítése:
A vöröshagymát megdinszteljük, beletesszük egy tűzálló tálba, bele a megmosott rizst, és a mexikói zöldség keveréket, só, vegeta, és 2 dl víz. Lefedjük, és a hideg sütőbe tesszük,200 fok, 45 perc! A karfiolt, brokkolit, rózsáira szedve megfőzzük sós vízben. A cukkinit, karikára vágva, olajon megdinszteljük.
Ha kész van minden hozzávaló, akkor tepsibe rétegezzük. Első sor cukkini, majd a mexikói zöldséges rizs, felülre a brokkoli, és karfiol. Lelocsoljuk tejföllel, és reszelünk rá sajtot! Sütőben, 200 fok, kb 30 perc alatt piros ropogósra sütjük! Céklával nagyon ízletes.
Sztori: Lányommal, tavaly nyáron 2 hónapig a lakto-ovo vegetáriánus életet ízlelgettük, és próbáltam minél kreatívabb, változatosabb ételeket kitalálni. Ilyenek, és ehhez hasonlók születtek! :)