Rakott tök recept

Hozzávalók:
- 1 kg zsenge tök
- 3 ek liszt
- 3 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tököt megpucolom, 1 cm vastagra felszeletelem, sózom, állni hagyom. A hagymát, fokhagymát, zöld fűszereket megtisztítom, apróra vágom.
A tökszeleteket lecsepegtetem, lisztbe forgatom, forró olajon mindkét oldalán megsütöm, a felesleges olajat papírtörlővel leitatom. Kivajazok egy sütőedényt, beleteszek egy sor tököt, megszórom az apróra vágott hagymákkal és zöld fűszerekkel, meglocsolom olvasztott vajjal aztán megint egy sor tök, stb. A felső réteg tök legyen. Ráöntöm a tejfölt, kb. 200 fokon pirosra sütöm.
[ad#Google Adsense Cikk]
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »