Rakott tök

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 1 kg zsenge tök
  • 3 ek liszt
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tököt megpucolom, 1 cm vastagra felszeletelem, sózom, állni hagyom. A hagymát, fokhagymát, zöld fűszereket megtisztítom, apróra vágom.
A tökszeleteket lecsepegtetem, lisztbe forgatom, forró olajon mindkét oldalán megsütöm, a felesleges olajat papírtörlővel leitatom. Kivajazok egy sütőedényt, beleteszek egy sor tököt, megszórom az apróra vágott hagymákkal és zöld fűszerekkel, meglocsolom olvasztott vajjal aztán megint egy sor tök, stb. A felső réteg tök legyen. Ráöntöm a tejfölt, kb. 200 fokon pirosra sütöm.
[ad#Google Adsense Cikk]