Rakott kelkáposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kis fej kelkáposzta
- 2 közepes vöröshagyma
- 500 g gomba
- 500ml főzőtejszín
- 1 zacskó gombalevespor
- 20 dkg rizs
- só
- 2 db zöldségleveskocka
- olaj
Elkészítése:
A kelkáposzta leveleit szétszedjük, sós vízben leforrázzuk. A hagymákat apróra vágva olajon megpirítjuk, beletesszük a leveskockát, majd ha ez feloldódott, akkor hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. Addig pároljuk fedő alatt, míg a gomba puha lesz. Összekeverjük a főzőtejszínt a levesporral, majd hozzáadjuk a gombaraguhoz és forrástól számítva 5 percig forraljuk. Kevergetni kell, mert könnyen odaég.
Megfőzzük a rizst sós vízben, és ha elkészült, összekeverjük a gombás töltelékkel.
Egy kuglófformát kivajazunk, és a káposztalevelekkel kibéleljük az oldalát úgy, hogy a levelek túllógjanak a forma szélén. Ha nagyon vastagok a káposztalevél erei, érdemes azokat kivágni.
Ezután beletesszük a töltelék felét, ismét leveleket, majd a töltelék másik felét. A kilógó levélrészekkel betakarjuk a tölteléket, és a megmaradt levelekkel teljesen betakarjuk a formánkat.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük kb 45 percig. Ha nagyon égnének a levelek, tegyünk rá sütőpapírt.
Amikor megsült, kicsit hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki egy tálra, szépen meg fogja tartani a formáját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »