Párolt rizs cukkinivel recept
Hozzávalók:
- 40 dkg rizs
- 6 ek olaj
- 1 kg cukkini (a kicsi jobb)
- 1 csokor petrezselyemlevél
- só
- ízlés szerint bors
- ételízesítő
- piros arany vagy paprikakrém
- ízlés szerint hagyma, metélőhagyma, fokhagyma – ezek elhagyhatók
Elkészítése:
A rizst néhány evőkanál olajon megpirítom és amikor már nem ragad a párolóedény aljára dupla mennyiségű forró vízzel felöntöm. Felforralom, sózom, ha újra felforrt takaréklángon, lefedve, gyakran kavargatva puhára párolom. A cukkiniket vékonyan megpucolom, vékony karikákra vágom, néhány kanál olajon rongyosra sütöm. A petrezselyemlevelet akkor adom hozzá, amikor már majdnem készen van. Ízesítem sóval, ételízesítővel, (ízlés szerint borssal, piros arannyal vagy paprikakrémmel ). Aki bírja tehet alá hagymát, metélőhagymát, fokhagymát – ízletessé teszi, de epe és májbetegeknek kiváló a hagyma nélküli változata is.
A cukkinit a rizzsel kínálom. Vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

