Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parasztreggeli recept

Parasztreggeli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 4 főre:

    • 1 nagy főtt krumpli
    • 10 dkg húsos szalonna
    • 10 dkg füstölt sonka
    • 1 nagy hagyma
    • 1 nagy paprika
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezselyem
    • Só, bors, pirospaprika

    Elkészítése:

    A szalonnát felcsíkozzuk, egy nagy serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a zsírját

    Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a durvára vágott hagymát és a felkockázott sonkát, paprikát és krumplit.

    Addig pirítjuk így együtt kevergetve, míg a hagyma üveges lesz, a sonka és a krumpli pedig itt-ott megpirul.

    Közben a tojásokat elhabarjuk egy nagyon kis sóval (a szalonna és a sonka is sós!), szép adag borssal és egy csipet pirospaprikával.

    A serpenyőbe öntjük, közepesre vesszük a lángot és időnként megkeverve ízlés szerinti állagúra sütjük.

    Tálaláskor megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá