Parasztreggeli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 nagy főtt krumpli
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 1 nagy hagyma
  • 1 nagy paprika
  • 8 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • Só, bors, pirospaprika

Elkészítése:

A szalonnát felcsíkozzuk, egy nagy serpenyőben elkezdjük kiolvasztani a zsírját

Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a durvára vágott hagymát és a felkockázott sonkát, paprikát és krumplit.

Addig pirítjuk így együtt kevergetve, míg a hagyma üveges lesz, a sonka és a krumpli pedig itt-ott megpirul.

Közben a tojásokat elhabarjuk egy nagyon kis sóval (a szalonna és a sonka is sós!), szép adag borssal és egy csipet pirospaprikával.

A serpenyőbe öntjük, közepesre vesszük a lángot és időnként megkeverve ízlés szerinti állagúra sütjük.

Tálaláskor megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.