Paradicsomos rizs recept

Hozzávalók:
- 2 nagy doboz sűrített paradicsom
- 2 bögre rizs
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 erőleves vagy húsleveskocka, vagy fél evőkanál ételízesítő
- kevés cukor, bors
- bazsalikom vagy oregáno
- 3 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A rizst kevés forró olajba öntjük és fehéredésig kevergetjük. Ha már fehérednek a szemek, akkor felöntjük 4 bögre vízzel. /A bögre ugyanaz legyen, amivel a rizst mértük/. Beletesszük a leveskockát és a félbevágott fokhagymákat. /Aki nem szereti a fokhagymát, ki is hagyhatja, mert anélkül is finom/. Lefedve, takaréklángon főzzük, amíg teljesen magába szívja a vizet, azaz puha nem lesz. Világos rántást készítünk az olajból és a lisztből. Felöntjük kb. 1 bögre hideg vízzel és villámgyorsan beletesszük a paradicsom püréket és egyfolytában kevergetjük. Ha kell még öntünk hozzá vizet, hogy paradicsommártás sűrűségű legyen. Összeforraljuk és ízesítjük. Kinek mi tetszik.
Összekeverjük a már megfőtt, kész rizzsel és utána belekeverjük a lereszelt sajtot. Vizezett merőkanállal három halmot rakunk személyenként a tányérra és reszelt sajtot teszünk még a halmok tetejére. Nagyon kiadós, egészséges, és nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »