Hozzávalók:
Elkészítése:
A rizst kevés forró olajba öntjük és fehéredésig kevergetjük. Ha már fehérednek a szemek, akkor felöntjük 4 bögre vízzel. /A bögre ugyanaz legyen, amivel a rizst mértük/. Beletesszük a leveskockát és a félbevágott fokhagymákat. /Aki nem szereti a fokhagymát, ki is hagyhatja, mert anélkül is finom/. Lefedve, takaréklángon főzzük, amíg teljesen magába szívja a vizet, azaz puha nem lesz. Világos rántást készítünk az olajból és a lisztből. Felöntjük kb. 1 bögre hideg vízzel és villámgyorsan beletesszük a paradicsom püréket és egyfolytában kevergetjük. Ha kell még öntünk hozzá vizet, hogy paradicsommártás sűrűségű legyen. Összeforraljuk és ízesítjük. Kinek mi tetszik.
Összekeverjük a már megfőtt, kész rizzsel és utána belekeverjük a lereszelt sajtot. Vizezett merőkanállal három halmot rakunk személyenként a tányérra és reszelt sajtot teszünk még a halmok tetejére. Nagyon kiadós, egészséges, és nagyon finom!