Paradicsomos cukkinis tészta recept

Hozzávalók:
A szószhoz:
- 2 fej saláta hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 cukkini
- 2 paradicsom
- 4 ek paradicsompüré
- néhány szál friss bazsalikom és petrezselyem zöld
- 1 ek oregánó
- só
A tésztához:
- 5 ek FreeFrom gm liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Elkészítése:
Egy lábosban felteszek vizet forrni, a tojást a liszttel és a sóval alaposan összegyúrom, kinyújtom, egy éles késsel vastagabb laskára vágom és a már forrásban lévő vízben 6-8 perc alatt készre főzöm.
A hagymát megpucolom, apró kockára vágom, némi zsiradékon üvegesre párolom, hozzáadom a kockára vágott cukkinit, a szintén kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, sózom és néhány percig fedő alatt párolom, majd megszórom az oregánóval, az aprított bazsalikommal, a petrezselyemmel, összeforgatom és a frissen kifőtt tésztával, parmezánnal megszórva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »