Paprika pörkölt recept
Hozzávalók:
- 1 kg húsos fehér paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 kis pohár tejföl
- só, pirospaprika, olaj
Elkészítése:
A paprikát vékonyra felszeljük, a hagymát apróra vágjuk. A felforrósított olajban a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, egy kicsit ezt is pároljuk, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, a pirospaprikát, és egy kevés vizet,majd sózzuk. Úgy főzzük mint a csirke pörköltet. A végén megszórjuk egy evőkanálnyi liszttel, összeforraljuk és tejfölözzük. Nokedlivel vagy kifőtt tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

