Paprika pörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg húsos fehér paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 kis pohár tejföl
- só, pirospaprika, olaj
Elkészítése:
A paprikát vékonyra felszeljük, a hagymát apróra vágjuk. A felforrósított olajban a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paprikát, egy kicsit ezt is pároljuk, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, a pirospaprikát, és egy kevés vizet,majd sózzuk. Úgy főzzük mint a csirke pörköltet. A végén megszórjuk egy evőkanálnyi liszttel, összeforraljuk és tejfölözzük. Nokedlivel vagy kifőtt tésztával tálaljuk. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »