Őszi lecsó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 marék zöldbab
- 1 kis cukkini
- 1 kis padlizsán fele
- 1 cikk fokhagyma
- csombor (borsikafű)
- só
- 5 dkg hosszú szemű rizs
- olaj
Elkészítése:
A zöldségeket feldaraboljuk. A csíkokra vágott hagymát olajban dinszteljük, hozzáadjuk a karikára vágott répát, a feldarabolt paprikát és tovább dinszteljük.
A többi zöldséget a következő sorrendben adjuk hozzá a zöldbabot, a cukkinit és padlizsánt, utoljára a felkockázott paradicsomot.
Sózzuk, fokhagymával, csomborral ízesítjük, kevés vízzel még feltöltjük (kb 200ml), és hozzáadjuk a mosott rizst is.
Készre főzzük.Vigyázzunk, ne főzzük el (akkor jó, ha a répa még roppanós).
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

