Őszi lecsó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 marék zöldbab
- 1 kis cukkini
- 1 kis padlizsán fele
- 1 cikk fokhagyma
- csombor (borsikafű)
- só
- 5 dkg hosszú szemű rizs
- olaj
Elkészítése:
A zöldségeket feldaraboljuk. A csíkokra vágott hagymát olajban dinszteljük, hozzáadjuk a karikára vágott répát, a feldarabolt paprikát és tovább dinszteljük.
A többi zöldséget a következő sorrendben adjuk hozzá a zöldbabot, a cukkinit és padlizsánt, utoljára a felkockázott paradicsomot.
Sózzuk, fokhagymával, csomborral ízesítjük, kevés vízzel még feltöltjük (kb 200ml), és hozzáadjuk a mosott rizst is.
Készre főzzük.Vigyázzunk, ne főzzük el (akkor jó, ha a répa még roppanós).
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

