Őszi lecsó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 marék zöldbab
- 1 kis cukkini
- 1 kis padlizsán fele
- 1 cikk fokhagyma
- csombor (borsikafű)
- só
- 5 dkg hosszú szemű rizs
- olaj
Elkészítése:
A zöldségeket feldaraboljuk. A csíkokra vágott hagymát olajban dinszteljük, hozzáadjuk a karikára vágott répát, a feldarabolt paprikát és tovább dinszteljük.
A többi zöldséget a következő sorrendben adjuk hozzá a zöldbabot, a cukkinit és padlizsánt, utoljára a felkockázott paradicsomot.
Sózzuk, fokhagymával, csomborral ízesítjük, kevés vízzel még feltöltjük (kb 200ml), és hozzáadjuk a mosott rizst is.
Készre főzzük.Vigyázzunk, ne főzzük el (akkor jó, ha a répa még roppanós).
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »