Narancsos tejbedara recept

Hozzávalók:
- 1 l tej
- 10 evőkanál búzadara
- 5 evőkanál cukor
- 2 narancs kifacsart leve és reszelt héja,
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A tejet fel kell forralni a cukorral.A búzadarát állandó keverés közben beleszórjuk a tejbe, mikor sűrűsödik, levesszük a tűzhelyről és kis hűlés után a narancsok levét és reszelt héját hozáadjuk a tejbegrízhez.1/3, 2/3 arányba szétosztjuk.Vízzel kiöblítünk egy kissebb kuglófformát. A formába töltjük a gríz 2/3 világos részét, majd a maradék 1/3-ba beletesszük a 2 ek kakaóport. Az előző krém tetejére öntjük óvatosan. Hűtőszekrénybe helyezzük és jól lehűtjük.Tálalás előtt tálalótányérra kiborítjuk a csemegét. Fahéjjal vagy narancshéjjal díszíthetjük.Tejszínhabot kinálhatunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »