Narancsos tejbedara recept
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 10 evőkanál búzadara
- 5 evőkanál cukor
- 2 narancs kifacsart leve és reszelt héja,
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
A tejet fel kell forralni a cukorral.A búzadarát állandó keverés közben beleszórjuk a tejbe, mikor sűrűsödik, levesszük a tűzhelyről és kis hűlés után a narancsok levét és reszelt héját hozáadjuk a tejbegrízhez.1/3, 2/3 arányba szétosztjuk.Vízzel kiöblítünk egy kissebb kuglófformát. A formába töltjük a gríz 2/3 világos részét, majd a maradék 1/3-ba beletesszük a 2 ek kakaóport. Az előző krém tetejére öntjük óvatosan. Hűtőszekrénybe helyezzük és jól lehűtjük.Tálalás előtt tálalótányérra kiborítjuk a csemegét. Fahéjjal vagy narancshéjjal díszíthetjük.Tejszínhabot kinálhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

