Mókás töltött burgonya recept
Hozzávalók:
A burgonyához:
- 8 közepes burgonya
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 közepes vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 4 ek napraforgó olaj
A díszítéshez:
- 10 dkg koktélparadicsom
- 8 fekete olajbogyó
- 3 retek
- 10 szál snidling
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk, kettévágjuk és a belsejét kivájjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük és az olajon kicsit megdinszteljük. A felvert tojást ízlés szerint sózzuk és ráöntjük a hagymára, majd készre sütjük.
A kivájt burgonyák belsejét a kész tojással megtöltjük, kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percig sütjük.
Ízlés szerint dekoráljuk. Koktélparadicsom az orruk, snidling szálak a farkuk és a bajszuk, negyedbe vágott olajbogyó a szemük és retek szeletek a fülük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »



