Mókás töltött burgonya recept

Hozzávalók:
A burgonyához:
- 8 közepes burgonya
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 közepes vöröshagyma
- só ízlés szerint
- 4 ek napraforgó olaj
A díszítéshez:
- 10 dkg koktélparadicsom
- 8 fekete olajbogyó
- 3 retek
- 10 szál snidling
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk, kettévágjuk és a belsejét kivájjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük és az olajon kicsit megdinszteljük. A felvert tojást ízlés szerint sózzuk és ráöntjük a hagymára, majd készre sütjük.
A kivájt burgonyák belsejét a kész tojással megtöltjük, kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percig sütjük.
Ízlés szerint dekoráljuk. Koktélparadicsom az orruk, snidling szálak a farkuk és a bajszuk, negyedbe vágott olajbogyó a szemük és retek szeletek a fülük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »