Mexikói paprikás krumpli recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 20 dkg főtt bab
- 1 cs mexikói zöldségkeverék
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
- chili szósz
- mexikói fűszerkeverék
- 1 kk. őrölt kömény
- 2-2 paprika, paradicsom
Elkészítése: Olajba megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük, beletesszük a hosszúra vágott burgonyát és a zöldségkeveréket. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a köményt, és felengedjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Mikor a burgonya majdnem kész, beleöntjük a főtt babot, 5 percig együtt pároljuk. A legvégén hozzátesszük a chilit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

