Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros palacsintabundában sült cukkinikarikák recept

Magyaros palacsintabundában sült cukkinikarikák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb, zsenge cukkini
    • 10 dkg liszt a forgatáshoz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 púpos ek liszt
    • 1,2 dl tej
    • Őrölt bors
    • Őrölt pirospaprika
    • Olaj bőven a sütéshez

    Elkészítése:

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk, kb. 12 mm vastagra felkarikázzuk, meghámozzuk és a magvas közepüket kivágjuk. Én utóbbi műveletre egy kisméretű pogácsa szaggatót használtam, így egyetlen mozdulattal szép, szabályos kört tudtam vágni vele.

    Besózzuk, majd kicsit hagyjuk állni. Addig előkészítjük a többi hozzávalót. Az olajat feltesszük melegedni.

    A forgatáshoz a lisztet egy tányérba szórjuk. A tojásokat egy mélyebb edénybe ütjük, beleszórjuk a sót (1 púpos tk), a borsot (0,5 kk) és a paprikát (1 púpos tk), majd kicsit felverjük.

    Hozzáöntjük a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.

    A zöldség a sótól levet engedett, azt leöntjük és a karikákat megforgatjuk előbb a lisztben, majd a sűrű masszában. Hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd a forró olajban mindkét oldalukat barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.

    Tipp:

    Sült hasábbal és tejfölös uborkasalátával kiváló ebéd.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá