Magyaros palacsintabundában sült cukkinikarikák recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb, zsenge cukkini
- Só
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 púpos ek liszt
- 1,2 dl tej
- Só
- Őrölt bors
- Őrölt pirospaprika
- Olaj bőven a sütéshez
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk, kb. 12 mm vastagra felkarikázzuk, meghámozzuk és a magvas közepüket kivágjuk. Én utóbbi műveletre egy kisméretű pogácsa szaggatót használtam, így egyetlen mozdulattal szép, szabályos kört tudtam vágni vele.
Besózzuk, majd kicsit hagyjuk állni. Addig előkészítjük a többi hozzávalót. Az olajat feltesszük melegedni.
A forgatáshoz a lisztet egy tányérba szórjuk. A tojásokat egy mélyebb edénybe ütjük, beleszórjuk a sót (1 púpos tk), a borsot (0,5 kk) és a paprikát (1 púpos tk), majd kicsit felverjük.
Hozzáöntjük a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.
A zöldség a sótól levet engedett, azt leöntjük és a karikákat megforgatjuk előbb a lisztben, majd a sűrű masszában. Hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd a forró olajban mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Tipp:
Sült hasábbal és tejfölös uborkasalátával kiváló ebéd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »