Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a két végüket levágjuk, kb. 12 mm vastagra felkarikázzuk, meghámozzuk és a magvas közepüket kivágjuk. Én utóbbi műveletre egy kisméretű pogácsa szaggatót használtam, így egyetlen mozdulattal szép, szabályos kört tudtam vágni vele.
Besózzuk, majd kicsit hagyjuk állni. Addig előkészítjük a többi hozzávalót. Az olajat feltesszük melegedni.
A forgatáshoz a lisztet egy tányérba szórjuk. A tojásokat egy mélyebb edénybe ütjük, beleszórjuk a sót (1 púpos tk), a borsot (0,5 kk) és a paprikát (1 púpos tk), majd kicsit felverjük.
Hozzáöntjük a lisztet, és a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes masszává keverjük.
A zöldség a sótól levet engedett, azt leöntjük és a karikákat megforgatjuk előbb a lisztben, majd a sűrű masszában. Hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd a forró olajban mindkét oldalukat barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Sült hasábbal és tejfölös uborkasalátával kiváló ebéd.