Magyaros lencsetál recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1/2 kg. lencse
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek. hidegen sajtolt olaj
- 2 db. paradicsom
- 1 db. paprika
- 2 fej hagyma
- 2 db. babérlevél
- 1 ek. bazsalikom
- 1 db. sárgarépa
- 2 db. fehérrépa
- 1 kk. majoránna
- 1 ek. pirospaprika
- 1 kk. borsikafű
- só
Elkészítése: A lencsét 2 órára beáztatjuk. Az olajon megpirítjuk a felszelt hagymát, beletesszük a lecsepegtetett lencsét, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, pár percig lefedve pároljuk. Az apróra vágott répákat is a lencséhez adjuk, megfűszerezzük, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a felszelt paprikát. Készre pároljuk, tálalás előtt a tetejére valamilyen pirított magot szórhatunk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.