Magyaros lencsetál recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg. lencse
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek. hidegen sajtolt olaj
- 2 db. paradicsom
- 1 db. paprika
- 2 fej hagyma
- 2 db. babérlevél
- 1 ek. bazsalikom
- 1 db. sárgarépa
- 2 db. fehérrépa
- 1 kk. majoránna
- 1 ek. pirospaprika
- 1 kk. borsikafű
- só
Elkészítése: A lencsét 2 órára beáztatjuk. Az olajon megpirítjuk a felszelt hagymát, beletesszük a lecsepegtetett lencsét, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, pár percig lefedve pároljuk. Az apróra vágott répákat is a lencséhez adjuk, megfűszerezzük, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a felszelt paprikát. Készre pároljuk, tálalás előtt a tetejére valamilyen pirított magot szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »