Magyaros lencsetál recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg. lencse
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek. hidegen sajtolt olaj
- 2 db. paradicsom
- 1 db. paprika
- 2 fej hagyma
- 2 db. babérlevél
- 1 ek. bazsalikom
- 1 db. sárgarépa
- 2 db. fehérrépa
- 1 kk. majoránna
- 1 ek. pirospaprika
- 1 kk. borsikafű
- só
Elkészítése: A lencsét 2 órára beáztatjuk. Az olajon megpirítjuk a felszelt hagymát, beletesszük a lecsepegtetett lencsét, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, pár percig lefedve pároljuk. Az apróra vágott répákat is a lencséhez adjuk, megfűszerezzük, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a felszelt paprikát. Készre pároljuk, tálalás előtt a tetejére valamilyen pirított magot szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »