Magyaros lencsetál

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1/2 kg. lencse
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. hidegen sajtolt olaj
  • 2 db. paradicsom
  • 1 db. paprika
  • 2 fej hagyma
  • 2 db. babérlevél
  • 1 ek. bazsalikom
  • 1 db. sárgarépa
  • 2 db. fehérrépa
  • 1 kk. majoránna
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 kk. borsikafű

Elkészítése: A lencsét 2 órára beáztatjuk. Az olajon megpirítjuk a felszelt hagymát, beletesszük a lecsepegtetett lencsét, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, pár percig lefedve pároljuk. Az apróra vágott répákat is a lencséhez adjuk, megfűszerezzük, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a felszelt paprikát. Készre pároljuk, tálalás előtt a tetejére valamilyen pirított magot szórhatunk.