Kukoricás lepénykék recept

Hozzávalók:
- 15 dkg kukoricaliszt (lehet sima liszt is)
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 nagy tk só
- 1 csipet bors
- 3-4 cső kukorica leszemezve (esetleg egy doboz kukoricakonzerv)
- 1 nagy csokor petrezselyemlevél
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,6 dl tej
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A lila hagymát felkockázzuk. Mindkettőt beledobjuk a lisztbe.
Leszemezzük a kukoricacsöveket. (Lecsöpögtetjük az átmosott konzerv kukoricát.) A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítsunk pár ek olajat, majd egy-egy evőkanálnyit teszünk a serpenyőbe és elsimítjuk lepényformára. Mindkét oldalát pár percig sütjük.
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Tipp:
Nagyon egyszerűen elkészíthető finomság, ami nem csak a csemegekukorica szezonjában süthető. Idényen kívül a fő alkotóelemet helyettesíthetjük konzerv vagy fagyasztott társával is. Kínálhatjuk friss zöldségekkel, de fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal a tetején is isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »