Kukoricás lepénykék recept
Hozzávalók:
- 15 dkg kukoricaliszt (lehet sima liszt is)
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 nagy tk só
- 1 csipet bors
- 3-4 cső kukorica leszemezve (esetleg egy doboz kukoricakonzerv)
- 1 nagy csokor petrezselyemlevél
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,6 dl tej
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A lila hagymát felkockázzuk. Mindkettőt beledobjuk a lisztbe.
Leszemezzük a kukoricacsöveket. (Lecsöpögtetjük az átmosott konzerv kukoricát.) A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítsunk pár ek olajat, majd egy-egy evőkanálnyit teszünk a serpenyőbe és elsimítjuk lepényformára. Mindkét oldalát pár percig sütjük.
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Tipp:
Nagyon egyszerűen elkészíthető finomság, ami nem csak a csemegekukorica szezonjában süthető. Idényen kívül a fő alkotóelemet helyettesíthetjük konzerv vagy fagyasztott társával is. Kínálhatjuk friss zöldségekkel, de fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal a tetején is isteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


