Kukoricás lepénykék recept
Hozzávalók:
- 15 dkg kukoricaliszt (lehet sima liszt is)
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 nagy tk só
- 1 csipet bors
- 3-4 cső kukorica leszemezve (esetleg egy doboz kukoricakonzerv)
- 1 nagy csokor petrezselyemlevél
- 1 nagy fej lila hagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,6 dl tej
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A lila hagymát felkockázzuk. Mindkettőt beledobjuk a lisztbe.
Leszemezzük a kukoricacsöveket. (Lecsöpögtetjük az átmosott konzerv kukoricát.) A liszthez adjuk a tejet, a tojást, majd a kukoricát, és alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben felforrósítsunk pár ek olajat, majd egy-egy evőkanálnyit teszünk a serpenyőbe és elsimítjuk lepényformára. Mindkét oldalát pár percig sütjük.
Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
Tipp:
Nagyon egyszerűen elkészíthető finomság, ami nem csak a csemegekukorica szezonjában süthető. Idényen kívül a fő alkotóelemet helyettesíthetjük konzerv vagy fagyasztott társával is. Kínálhatjuk friss zöldségekkel, de fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal a tetején is isteni.