Krumplis-virslis töltött cukkini recept
Elkészítése:
A cukkinit megmossuk, félbevágjuk, a magokat egy kiskanállal kiszedjük.
Alufóliával fedett tepsiben 180 fokon kb. 15-20 percig elősütjük. Érdemes rácsra tenni, vagy egy kis vizet önteni az aljára.
2 tojást sós vízben megfőzünk. A krumplikat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és egy jénai tálba tesszük. Az aljára egy kis vizet öntünk, és megpároljuk a sütőben. (De sós vízben főtt krumpli is tökéletes hozzá.)
A virslit karikára vágjuk, egy serpenyőben megpirítjuk a hagymával.
Ha a krumpli puha, összetörjük villával, hozzákeverjük a maradék nyers tojást, a lisztet, sót, borsot, petrezselymet, majd a virslis hagymát is.
A cukkinit megtöltjük a krumplis masszával, a tetejére karikára vágott tojást, paradicsomot és sajtot teszünk.
Fólia alatt előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 15 percig sütjük.
A krumplis-virslis töltött cukkini kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 4 g