Kölessel, paradicsommal, sajttal töltött cukkini recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 zsenge cukkini
- 2 paradicsom
- 3-4 újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom (ízlés szerint)
- 10 dkg sajt
- 1 dl köles
- 3 dl víz
- 2 ek olívaolaj
- só
- őrölt színes bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A cukkinit vágjuk félbe, majd a belsejét kanállal szedjük ki, hogy csónakokat kapjunk. Ezután a belsejét sózzuk be és hagyjuk állni, még elkészül a töltelék.
A hagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra, a kivájt cukkinit és a paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. 5 dkg sajtot szintén vágjunk fel apró kockákra.
A kölest tegyük bele egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd főzzük puhára (én mikróban, alacsony hőfokon addig főztem még az összes vizet felszívta).
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt újhagymát és kezdjük el üvegesre párolni. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kockára vágott cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés szerecsendióval, majd néha megkeverve pároljuk pár percig. Végül adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és az apróra vágott bazsalikomot. Óvatosan keverjük össze, majd pár pillanat után vegyük le a tűzről.
Az elkészült raguhoz ezután keverjük hozzá az előzőleg puhára főzött kölest, majd az apró kockákra felvágott sajtot.
Az előzőleg besózott cukkini csónakokból öntsük ki az összegyűlt vizet, majd egy papírtörlővel, töröljük szárazra.
Ezután béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzük egymásmellé a cukkini csónakokat, majd öntsünk alá kb 1 dl vizet.
Végül töltsük meg mindegyiket a töltelékkel, és spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Tegyük vissza a sütőbe és addig süssük, még a sajt ráolvad a tetejére, és szép színt kap. Tálalás előtt helyezzük a megtöltött cukkini csónakokat tányérra és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

