Kolbászos babpörkölt tarhonyával recept
Hozzávalók:
- 60 dkg fejtett bab
- 30 dkg kolbász
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 5 dl víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg tarhonya
Elkészítése:
A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felöntjük annyi forró vízzel amennyi bőven ellepi és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét felszívja.
Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a fejtett babot (nem száraz bab), ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.
Amikor már majdnem megfőtt a bab, előtte fél órával beletesszük a felkarikázott vagy felkockázott kolbászt és készre főzzük.
Tarhonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

