Kolbászos babpörkölt tarhonyával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg fejtett bab
  • 30 dkg kolbász
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • 5 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg tarhonya

Elkészítése:

A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felöntjük annyi forró vízzel amennyi bőven ellepi és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét felszívja.

Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a fejtett babot (nem száraz bab), ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.

Amikor már majdnem megfőtt a bab, előtte fél órával beletesszük a felkarikázott vagy felkockázott kolbászt és készre főzzük.

Tarhonyával tálaljuk.