Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb burgonya
- 1 marék finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 doboz natúr kockasajt
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét.
Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára és összekeverjük (összetörjük).
A felforrósított olajba kanalanként bele szaggatjuk és amikor aranysárga a talpa villával megfordítjuk.
Amikor kész, hőálló tálra szedjük és a krumplis “figurák” tetejére egy-egy szelet Medve sajtot teszünk.
200 fokra melegített sütőbe tesszük,a sajt kb. 5 perc alatt ráolvad.
Azonnal fogyasztható a finom vacsora.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ezt a receptet a Medve sajtos szakácskönyvben találtam. Nagyon finom, ajánlom kipróbálásra.
A királyné sajtos-tojásos burgonyája kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »