Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept
Hozzávalók:
- 3 nagyobb burgonya
- 1 marék finomliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 doboz natúr kockasajt
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét.
Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára és összekeverjük (összetörjük).
A felforrósított olajba kanalanként bele szaggatjuk és amikor aranysárga a talpa villával megfordítjuk.
Amikor kész, hőálló tálra szedjük és a krumplis “figurák” tetejére egy-egy szelet Medve sajtot teszünk.
200 fokra melegített sütőbe tesszük,a sajt kb. 5 perc alatt ráolvad.
Azonnal fogyasztható a finom vacsora.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ezt a receptet a Medve sajtos szakácskönyvben találtam. Nagyon finom, ajánlom kipróbálásra.
A királyné sajtos-tojásos burgonyája kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

