Királyné sajtos-tojásos burgonyája

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb burgonya
  • 1 marék finomliszt
  • 3 tojás
  • 1 doboz natúr kockasajt

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét.

Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára és összekeverjük (összetörjük).

A felforrósított olajba kanalanként bele szaggatjuk és amikor aranysárga a talpa villával megfordítjuk.

Amikor kész, hőálló tálra szedjük és a krumplis “figurák” tetejére egy-egy szelet Medve sajtot teszünk.

200 fokra melegített sütőbe tesszük,a sajt kb. 5 perc alatt ráolvad.

Azonnal fogyasztható a finom vacsora.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezt a receptet a Medve sajtos szakácskönyvben találtam. Nagyon finom, ajánlom kipróbálásra.