Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelkáposzta tekercs recept

Kelkáposzta tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 levél kelkáposzta
    • 500 g gomba
    • 3 vöröshagyma
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 500 ml főzőtejszín
    • 1 zacskó erdei gombalevespor
    • olaj
    • ételízesítő

    A panírozáshoz:

    • tojás, liszt, zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A káposztaleveleket leforrázzuk sós vízben, majd kiterítve hagyjuk kihűlni. A levelek vastag ereit vágjuk ki, de vigyázzunk, hogy a levelek egyben maradjanak.

    A megtisztított és apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd beletesszük a megtisztított és felvágott gombát, ételízesítővel ízesítjük, majd puhára főzzük.

    A tojást,a főzőtejszínt alaposan kikeverjük,majd hozzátesszük a levesport. A kész gombára öntjük, és forrás után 5 percig forraljuk még, de folyamatosan kevergessük, mert leég könnyen.

    Ha kihűlt a töltelék, a kelkáposztalevelekbe töltjük, megtűzzük hústűvel, bepanírozzuk őket, és forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalát. Kihúzzuk a tűket, és már tálalhatjuk is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá