Kelkáposzta tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12 levél kelkáposzta
- 500 g gomba
- 3 vöröshagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 500 ml főzőtejszín
- 1 zacskó erdei gombalevespor
- olaj
- ételízesítő
A panírozáshoz:
- tojás, liszt, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A káposztaleveleket leforrázzuk sós vízben, majd kiterítve hagyjuk kihűlni. A levelek vastag ereit vágjuk ki, de vigyázzunk, hogy a levelek egyben maradjanak.
A megtisztított és apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd beletesszük a megtisztított és felvágott gombát, ételízesítővel ízesítjük, majd puhára főzzük.
A tojást,a főzőtejszínt alaposan kikeverjük,majd hozzátesszük a levesport. A kész gombára öntjük, és forrás után 5 percig forraljuk még, de folyamatosan kevergessük, mert leég könnyen.
Ha kihűlt a töltelék, a kelkáposztalevelekbe töltjük, megtűzzük hústűvel, bepanírozzuk őket, és forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalát. Kihúzzuk a tűket, és már tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

