Kelkáposzta tekercs recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 12 levél kelkáposzta
- 500 g gomba
- 3 vöröshagyma
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 500 ml főzőtejszín
- 1 zacskó erdei gombalevespor
- olaj
- ételízesítő
A panírozáshoz:
- tojás, liszt, zsemlemorzsa
Elkészítése:
A káposztaleveleket leforrázzuk sós vízben, majd kiterítve hagyjuk kihűlni. A levelek vastag ereit vágjuk ki, de vigyázzunk, hogy a levelek egyben maradjanak.
A megtisztított és apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd beletesszük a megtisztított és felvágott gombát, ételízesítővel ízesítjük, majd puhára főzzük.
A tojást,a főzőtejszínt alaposan kikeverjük,majd hozzátesszük a levesport. A kész gombára öntjük, és forrás után 5 percig forraljuk még, de folyamatosan kevergessük, mert leég könnyen.
Ha kihűlt a töltelék, a kelkáposztalevelekbe töltjük, megtűzzük hústűvel, bepanírozzuk őket, és forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalát. Kihúzzuk a tűket, és már tálalhatjuk is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.