Kelkáposzta tekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 levél kelkáposzta
  • 500 g gomba
  • 3 vöröshagyma
  • 3 tojás
  • 500 ml főzőtejszín
  • 1 zacskó erdei gombalevespor
  • olaj
  • ételízesítő

A panírozáshoz:

  • tojás, liszt, zsemlemorzsa

Elkészítése:

A káposztaleveleket leforrázzuk sós vízben, majd kiterítve hagyjuk kihűlni. A levelek vastag ereit vágjuk ki, de vigyázzunk, hogy a levelek egyben maradjanak.

A megtisztított és apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd beletesszük a megtisztított és felvágott gombát, ételízesítővel ízesítjük, majd puhára főzzük.

A tojást,a főzőtejszínt alaposan kikeverjük,majd hozzátesszük a levesport. A kész gombára öntjük, és forrás után 5 percig forraljuk még, de folyamatosan kevergessük, mert leég könnyen.

Ha kihűlt a töltelék, a kelkáposztalevelekbe töltjük, megtűzzük hústűvel, bepanírozzuk őket, és forró olajban aranyszínűre sütjük mindkét oldalát. Kihúzzuk a tűket, és már tálalhatjuk is.