Karfiolos pite recept
Hozzávalók:
- 20 dkg karfiolrózsa (mirelit)
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 dl tejszín
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint só
- fehér bors
- 2 evőkanál aprított metélőhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- aprított szerecsendió
A tésztához:
- 18 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- kevés só
- 2 evőkanál tejföl
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel bedagasztjuk, majd hűtőbe tesszük 20 percre.
A tejszínbe beleütjük a tojásokat, és habverővel jól elkeverjük.
A sót, szerecsendiót, és borsot is belevegyítjük, majd a parmezánt, és az apróra vágott zöld fűszereket. A tésztát kinyújtjuk a forma nagyságára mérve, majd kibéleljük vele a piteformát (22 cm), villával megszurkáljuk, és a széleit eligazítjuk, hogy egyforma vastagságú legyen.
A maradék tésztából levélformákat alkotunk, és a széleit díszítjük vele. A végén lekenjük tojássárgájával. 200 fokon 8 perc alatt elősütjük. Ezután a karfiolrózsákat még fagyosan a pitébe rakjuk, és a tejszínes öntettel leöntjük.
Visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

