Karfiolos pite recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 20 dkg karfiolrózsa (mirelit)
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 dl tejszín
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- fehér bors
- 2 evőkanál aprított metélőhagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- aprított szerecsendió
A tésztához:
- 18 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- kevés só
- 2 evőkanál tejföl
A kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel bedagasztjuk, majd hűtőbe tesszük 20 percre.
A tejszínbe beleütjük a tojásokat, és habverővel jól elkeverjük.
A sót, szerecsendiót, és borsot is belevegyítjük, majd a parmezánt, és az apróra vágott zöld fűszereket. A tésztát kinyújtjuk a forma nagyságára mérve, majd kibéleljük vele a piteformát (22 cm), villával megszurkáljuk, és a széleit eligazítjuk, hogy egyforma vastagságú legyen.
A maradék tésztából levélformákat alkotunk, és a széleit díszítjük vele. A végén lekenjük tojássárgájával. 200 fokon 8 perc alatt elősütjük. Ezután a karfiolrózsákat még fagyosan a pitébe rakjuk, és a tejszínes öntettel leöntjük.
Visszatesszük a sütőbe, és 170 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.