Kapros-sajtos tökfasírt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg reszelt tök
- 25 dkg krémfehér-, vagy feta sajt
- 10 dkg reszelt sajt ( pl. trappista)
- 20 dkg liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kapor
- oregánó
- petrezselyem
- fűszerpaprika vagy kurkuma
- só
- bors
- zsemlemorzsa szükség szerint
- tejföl
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
A tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a reszelt sajttal, a liszttel, a tojással és a fűszerekkel (ízlés szerint) összekeverjük.
Hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott tököt. Ha a massza túl lágy (a tök még engedhet levet), akkor még liszttel, vagy zsemlemorzsával sűríthetjük.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. Két evőkanál segítségével tömör hengereket formázunk, és függőlegesen a forró serpenyőbe helyezzük, majd pogácsa formára lelapítjuk.
Mindkét felét aranybarnára sütjük. Hideg tejföllel tálaljuk.
A kapros-sajtos tökfasírt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »