Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros-sajtos tökfasírt recept

Kapros-sajtos tökfasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg reszelt tök
    • 25 dkg krémfehér-, vagy feta sajt
    • 10 dkg reszelt sajt ( pl. trappista)
    • 20 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • kapor
    • oregánó
    • petrezselyem
    • fűszerpaprika vagy kurkuma
    • bors
    • zsemlemorzsa szükség szerint
    • tejföl
    • olívaolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk.

    A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a reszelt sajttal, a liszttel, a tojással és a fűszerekkel (ízlés szerint) összekeverjük.

    Hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott tököt. Ha a massza túl lágy (a tök még engedhet levet), akkor még liszttel, vagy zsemlemorzsával sűríthetjük.

    Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. Két evőkanál segítségével tömör hengereket formázunk, és függőlegesen a forró serpenyőbe helyezzük, majd pogácsa formára lelapítjuk.

    Mindkét felét aranybarnára sütjük. Hideg tejföllel tálaljuk.

    A kapros-sajtos tökfasírt kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 136 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá