Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás rácsos recept

Káposztás rácsos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg finom liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1 teáskanál só
    • 10 dkg margarin

    A töltelékhez:

    • 60 dkg fejes káposzta
    • 3 evőkanál olaj
    • ízlés szerint törött bors
    • cukor és só

    Elkészítése:
    Először a töltelékét készítjük el. A reszelt vagy nagyon vékony csíkokra vágott káposztát fedő alatt megpároljuk az olajon sóval,borssal, majd a cukorral meghintjük és világosbarnára pirítjuk. Hagyjuk,hogy kihűljön. 30 dkg lisztet,a tojást,a tejfölt és a sót nagyon kevés(1-2 evőkanál)vízzel sima tésztává gyúrjuk,majd vékonyra kinyújtjuk és félretesszük. A margarint habozásik forrósítjuk,a fennmaradt lisztet rászórjuk,és világos rántást készítünk belőle. Ezzel megkenjük a tésztalapot,és felcsavarjuk,mint a rétest szokás. Kétharmad-egyharmad részre vágjuk. A nagyobb darabot ismét kinyújtjuk, beleterítjük a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe és megkenjük a párolt káposztával,majd a másik kinyújtott lapból kis rudakat vágunk és a káposzta tetejét berácsozzuk. Előmelegített forró sütőben 25-30 percig sütjük. Még forrón téglalap alakú szeletekre vágjuk és melegen kínáljuk.(A tészta kissé hasonlít a tiroli rétes tésztájára,csak sokkal gyorsabb és könnyebben elkészíthető.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá