Káposztás rácsos recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finom liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál só
- 10 dkg margarin
A töltelékhez:
- 60 dkg fejes káposzta
- 3 evőkanál olaj
- ízlés szerint törött bors
- cukor és só
Elkészítése:
Először a töltelékét készítjük el. A reszelt vagy nagyon vékony csíkokra vágott káposztát fedő alatt megpároljuk az olajon sóval,borssal, majd a cukorral meghintjük és világosbarnára pirítjuk. Hagyjuk,hogy kihűljön. 30 dkg lisztet,a tojást,a tejfölt és a sót nagyon kevés(1-2 evőkanál)vízzel sima tésztává gyúrjuk,majd vékonyra kinyújtjuk és félretesszük. A margarint habozásik forrósítjuk,a fennmaradt lisztet rászórjuk,és világos rántást készítünk belőle. Ezzel megkenjük a tésztalapot,és felcsavarjuk,mint a rétest szokás. Kétharmad-egyharmad részre vágjuk. A nagyobb darabot ismét kinyújtjuk, beleterítjük a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe és megkenjük a párolt káposztával,majd a másik kinyújtott lapból kis rudakat vágunk és a káposzta tetejét berácsozzuk. Előmelegített forró sütőben 25-30 percig sütjük. Még forrón téglalap alakú szeletekre vágjuk és melegen kínáljuk.(A tészta kissé hasonlít a tiroli rétes tésztájára,csak sokkal gyorsabb és könnyebben elkészíthető.)