Káposztás lepény recept

Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 1 kg édes káposzta
- 15 dkg zsír (a dinszteléshez)
- bors,só,pici cukor
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- fél liter tej
- 1 cs élesztő
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott vaj vagy zsír
Elkészítése:
A káposztát lereszelem és a zsíron megdinsztelem. Ízlés szerint sózom, borsozom,pici cukorral meghintem és együtt pirítom. A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt,majd összedolgozzuk a hozzávalókat. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket és a közben már megdinsztelt (előpuhított) káposztából az egyik felére teszünk. Tehát félig tesszük káposztával. A másik felét rányomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, az alját és a tetejét olvasztott zsírral megkenjük, és forró sütőben kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »