Káposztás lepény recept

Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 1 kg édes káposzta
- 15 dkg zsír (a dinszteléshez)
- bors,só,pici cukor
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- fél liter tej
- 1 cs élesztő
- 1 csipet só
- 1 ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott vaj vagy zsír
Elkészítése:
A káposztát lereszelem és a zsíron megdinsztelem. Ízlés szerint sózom, borsozom,pici cukorral meghintem és együtt pirítom. A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt,majd összedolgozzuk a hozzávalókat. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket és a közben már megdinsztelt (előpuhított) káposztából az egyik felére teszünk. Tehát félig tesszük káposztával. A másik felét rányomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, az alját és a tetejét olvasztott zsírral megkenjük, és forró sütőben kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »