Gyors padlizsános zakuszka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 padlizsán (kb 90 dkg)
- 6 kápia paprika
- 2 fej hagyma
- 1,5 dl sűrített paradicsomlé
- 1,5 dl olaj
- 1-2 babérlevél
- só, bors, csipetnyi chili paprika
- egy teáskanál cukor
Elkészítése:
A padlizsánt a sütőben megsütjük, a tepsibe teszünk 3 kápia paprikát és azt is megsütjük (az eredeti receptben sütőlapon, vagy parázson sütik). A tepsit ki szoktam bélelni sütőpapírral és úgy rakom rá a padlizsánt és a paprikát.
Leszedjük a padlizsánról a héját (még forrón megpucolom, úgy szoktam, hogy az ujjaimat hideg vízbe mártom, így nem égeti és könnyen hámozható).
A paprikákat kicsit sózzuk és nylon zacskóval betakart tányérba tesszük. Hagyjuk állni egy kicsit, majd könnyedén lehúzzuk a héját.
A maradék paprikákat, hagymát konyhai robotgéppel, vagy kézzel felaprítjuk.
Egy lábasba olajat teszünk, majd belerakjuk a hagymás-paprikás keveréket, sózzuk, olajonn dinszteljük 10-15 percig, majd belerakjuk a megsütött és egy kicsit felaprózott padlizsánt, sült paprikát a paradicsomlevet. Hozzáadjuk a babérlevelet, borsot, sót, chilit (én egy kis cukrot is szoktam beletenni) és főzzük 5-6 percig.
Hidegen, kenyérre kenve fogyasztjuk.
Tipp:
Ha nagyobb adag készül akkor műanyag dobozban lefagyasztom.
A gyors padlizsános zakuszka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »