Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánt a sütőben megsütjük, a tepsibe teszünk 3 kápia paprikát és azt is megsütjük (az eredeti receptben sütőlapon, vagy parázson sütik). A tepsit ki szoktam bélelni sütőpapírral és úgy rakom rá a padlizsánt és a paprikát.
Leszedjük a padlizsánról a héját (még forrón megpucolom, úgy szoktam, hogy az ujjaimat hideg vízbe mártom, így nem égeti és könnyen hámozható).
A paprikákat kicsit sózzuk és nylon zacskóval betakart tányérba tesszük. Hagyjuk állni egy kicsit, majd könnyedén lehúzzuk a héját.
A maradék paprikákat, hagymát konyhai robotgéppel, vagy kézzel felaprítjuk.
Egy lábasba olajat teszünk, majd belerakjuk a hagymás-paprikás keveréket, sózzuk, olajonn dinszteljük 10-15 percig, majd belerakjuk a megsütött és egy kicsit felaprózott padlizsánt, sült paprikát a paradicsomlevet. Hozzáadjuk a babérlevelet, borsot, sót, chilit (én egy kis cukrot is szoktam beletenni) és főzzük 5-6 percig.
Hidegen, kenyérre kenve fogyasztjuk.
Ha nagyobb adag készül akkor műanyag dobozban lefagyasztom.