Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Görög spenótos kosárka. recept

Görög spenótos kosárka.
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 2 csipet só
    • 1 tk őrölt szerecsendió
    • hideg víz

    A töltelékhez:

    • 50 dkg spenót (Új-zélandi) ez a legjobb
    • 10 dkg margarin
    • 3 dl főzőtejszín
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 25 dkg fetasajt
    • 5 dkg fenyőmag

    Elkészítése:

    A lisztet beleöntjük a dagasztógép táljába, majd hozzáadjuk a margarint, a sót, a szerecsendiót, és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

    Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra, majd 12 cm-es köröket vágunk ki belőle. Ezeket 9 cm átmérőjű kivehető aljú piteformákba simítjuk. Az aljukat megböködjük egy villával. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig elősütjük.

    Közben a spenótot lemossuk,és apróra vágjuk.

    A 6 tojássárgáját kikeverjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a spenótot, és sóval, borssal fűszerezzük.

    A sajtot felkockázzuk, beleszórjuk az elősütött pitékbe, majd ráöntjük a spenótos keveréket. 10 percre újra a meleg sütőbe tesszük. Ha kész, megszórjuk a fenyőmaggal és még 5 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta megsült, és a fenyőmag is enyhén megpirult.

    Tipp:

    Remek vendégváró finomság előételnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá