Görög spenótos kosárka. recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 csipet só
- 1 tk őrölt szerecsendió
- hideg víz
A töltelékhez:
- 50 dkg spenót (Új-zélandi) ez a legjobb
- 10 dkg margarin
- 3 dl főzőtejszín
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg fetasajt
- 5 dkg fenyőmag
Elkészítése:
A lisztet beleöntjük a dagasztógép táljába, majd hozzáadjuk a margarint, a sót, a szerecsendiót, és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra, majd 12 cm-es köröket vágunk ki belőle. Ezeket 9 cm átmérőjű kivehető aljú piteformákba simítjuk. Az aljukat megböködjük egy villával. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig elősütjük.
Közben a spenótot lemossuk,és apróra vágjuk.
A 6 tojássárgáját kikeverjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a spenótot, és sóval, borssal fűszerezzük.
A sajtot felkockázzuk, beleszórjuk az elősütött pitékbe, majd ráöntjük a spenótos keveréket. 10 percre újra a meleg sütőbe tesszük. Ha kész, megszórjuk a fenyőmaggal és még 5 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta megsült, és a fenyőmag is enyhén megpirult.
Tipp:
Remek vendégváró finomság előételnek.