Görög spenótos kosárka.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 csipet só
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • hideg víz

A töltelékhez:

  • 50 dkg spenót (Új-zélandi) ez a legjobb
  • 10 dkg margarin
  • 3 dl főzőtejszín
  • 6 db tojássárgája
  • 25 dkg fetasajt
  • 5 dkg fenyőmag

Elkészítése:

A lisztet beleöntjük a dagasztógép táljába, majd hozzáadjuk a margarint, a sót, a szerecsendiót, és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra, majd 12 cm-es köröket vágunk ki belőle. Ezeket 9 cm átmérőjű kivehető aljú piteformákba simítjuk. Az aljukat megböködjük egy villával. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig elősütjük.

Közben a spenótot lemossuk,és apróra vágjuk.

A 6 tojássárgáját kikeverjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a spenótot, és sóval, borssal fűszerezzük.

A sajtot felkockázzuk, beleszórjuk az elősütött pitékbe, majd ráöntjük a spenótos keveréket. 10 percre újra a meleg sütőbe tesszük. Ha kész, megszórjuk a fenyőmaggal és még 5 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta megsült, és a fenyőmag is enyhén megpirult.

Tipp:

Remek vendégváró finomság előételnek.