Hozzávalók:
Tészta:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet beleöntjük a dagasztógép táljába, majd hozzáadjuk a margarint, a sót, a szerecsendiót, és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra, majd 12 cm-es köröket vágunk ki belőle. Ezeket 9 cm átmérőjű kivehető aljú piteformákba simítjuk. Az aljukat megböködjük egy villával. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig elősütjük.
Közben a spenótot lemossuk,és apróra vágjuk.
A 6 tojássárgáját kikeverjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a spenótot, és sóval, borssal fűszerezzük.
A sajtot felkockázzuk, beleszórjuk az elősütött pitékbe, majd ráöntjük a spenótos keveréket. 10 percre újra a meleg sütőbe tesszük. Ha kész, megszórjuk a fenyőmaggal és még 5 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta megsült, és a fenyőmag is enyhén megpirult.
Remek vendégváró finomság előételnek.