Gombapörkölt kagylótésztával recept
Hozzávalók:
- 500 g csiperkegomba
- 4-5 fej vöröshagyma
- étolaj
- 1 kis kanál pirospaprika
- ízlés szerint só, bors
- 1 kisebb pohár tejföl
- 1 csomag 500 g kagylótészta
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágom, megfonnyasztom kevés étolajban, sózom, pirospaprikázom, majd a felaprított csiperkegombát rárakom. Vizet nem szoktam aláönteni, mert a gomba levelet ereszt. Addig sűrűn megkavarom, hogy ne égjen le. Amikor majdnem kész megborsozom és hozzáöntöm a tejfölt, egyet forralok rajta és kész is. Közben kifőzöm a tésztát és már tálalható is. Gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat hozzá!
Sztori: Ritkán főzök, mert a fiam nem eszi meg a gombát, de ma külön megleptem a lányomat, mert ő imádja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

