Gombapörkölt kagylótésztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombapörkölt kagylótésztával

Hozzávalók:

  • 500 g csiperkegomba
  • 4-5 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 kis kanál pirospaprika
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 kisebb pohár tejföl
  • 1 csomag 500 g kagylótészta

Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágom, megfonnyasztom kevés étolajban, sózom, pirospaprikázom, majd a felaprított csiperkegombát rárakom. Vizet nem szoktam aláönteni, mert a gomba levelet ereszt. Addig sűrűn megkavarom, hogy ne égjen le. Amikor majdnem kész megborsozom és hozzáöntöm a tejfölt, egyet forralok rajta és kész is. Közben kifőzöm a tésztát és már tálalható is. Gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat hozzá!

Sztori: Ritkán főzök, mert a fiam nem eszi meg a gombát, de ma külön megleptem a lányomat, mert ő imádja.