Gombapaprikás spenótos galuskával recept
Hozzávalók:
A galuskához:
- 25 dkg fagyasztott spenót
- 25 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - ízlés szerint só, bors, fokhagyma
- annyi víz, hogy szaggatható állagú legyen
A paprikáshoz:
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl tejföl
- zsír
- 1 kávéskanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk.
Ha megfőtt megszórjuk a liszttel, hozzáöntjük a tejfölt, jól elkeverjük és összeforraljuk.
A felengedett spenótot a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, fokhagymával és annyi vízzel, hogy szaggatható legyen összekeverjük. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, majd addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz felszínére.
Szűrőkanállal kiszedjük, majd a paprikással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


