Gombapaprikás spenótos galuskával recept

Hozzávalók:
A galuskához:
- 25 dkg fagyasztott spenót
- 25 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só, bors, fokhagyma
- annyi víz, hogy szaggatható állagú legyen
A paprikáshoz:
- 50 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 4 dl tejföl
- zsír
- 1 kávéskanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk.
Ha megfőtt megszórjuk a liszttel, hozzáöntjük a tejfölt, jól elkeverjük és összeforraljuk.
A felengedett spenótot a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, fokhagymával és annyi vízzel, hogy szaggatható legyen összekeverjük. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, majd addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz felszínére.
Szűrőkanállal kiszedjük, majd a paprikással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »