Fűzfagomba tallérok recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1,2 kg fűzfagomba (sárga gévagomba)
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk őrölt bors
- 1 kk vegeta
- 1 kk fűszerpaprika
- 3 ek liszt
- 5-6 szál apróra vágott petrezselyemzöld
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A friss, fiatal fűzfagombát megmossuk és lecsepegtetjük, majd a felforrt, sós vízbe beletéve 5 percig főzzük. Szűrőben hagyjuk kicsit visszahűlni, ezalatt kicsepeg belőle a leve.
Húsdarálón ledaráljuk (nagy lyukú tárcsán), összekeverjük az apró kockára vágott vöröshagymával, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, jól összekeverjük, és serpenyőben hevített olajba halmokat teszünk, amit a kanállal kissé ellapítunk, és pirosra sütjük!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.