Fűzfagomba tallérok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,2 kg fűzfagomba (sárga gévagomba)
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 mk őrölt bors
- 1 kk vegeta
- 1 kk fűszerpaprika
- 3 ek liszt
- 5-6 szál apróra vágott petrezselyemzöld
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A friss, fiatal fűzfagombát megmossuk és lecsepegtetjük, majd a felforrt, sós vízbe beletéve 5 percig főzzük. Szűrőben hagyjuk kicsit visszahűlni, ezalatt kicsepeg belőle a leve.
Húsdarálón ledaráljuk (nagy lyukú tárcsán), összekeverjük az apró kockára vágott vöröshagymával, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, jól összekeverjük, és serpenyőben hevített olajba halmokat teszünk, amit a kanállal kissé ellapítunk, és pirosra sütjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

