Fasírt karfiolból recept

Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 1 fej vöröshagyma dinsztelve
- 3 gerezd fokhagyma préselve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szikkadt zsemle
- só
- őrölt fekete bors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük. A főzővize jó levesnek!
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd konyomkodjuk, hozzáadjuk a karfiolhoz a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Ha nagyon lágy lenne, adjunk hozzá zsemlemorzsát.
Egyforma méretű gombócokat veszünk a masszából, kissé ellapítjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
Ízlés szerint tálalható rizzsel, majonézzal, francia salátával vagy sült burgonyával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »