Fasírt karfiolból recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg karfiol
- 1 fej vöröshagyma dinsztelve
- 3 gerezd fokhagyma préselve
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 szikkadt zsemle
- só
- őrölt fekete bors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük. A főzővize jó levesnek!
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd konyomkodjuk, hozzáadjuk a karfiolhoz a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Ha nagyon lágy lenne, adjunk hozzá zsemlemorzsát.
Egyforma méretű gombócokat veszünk a masszából, kissé ellapítjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
Ízlés szerint tálalható rizzsel, majonézzal, francia salátával vagy sült burgonyával is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.