Fasírt karfiolból

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 1 fej vöröshagyma dinsztelve
  • 3 gerezd fokhagyma préselve
  • 2 tojás
  • 2 szikkadt zsemle
  • őrölt fekete bors
  • pirospaprika
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük. A főzővize jó levesnek!

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd konyomkodjuk, hozzáadjuk a karfiolhoz a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Ha nagyon lágy lenne, adjunk hozzá zsemlemorzsát.

Egyforma méretű gombócokat veszünk a masszából, kissé ellapítjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük.

Ízlés szerint tálalható rizzsel, majonézzal, francia salátával vagy sült burgonyával is.