Currys csicseriborsó bulgurral recept

Hozzávalók:
- 1 üveg csicseriborsó
- 2 db debreceni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk curry
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 3 dl főzőtejszín (20%-os)
- 2 ek olívaolaj
Bulgurhoz:
- 2 dl bulgur
- 4 dl víz
- só
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A puhára főzött csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le és tegyük félre.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A debrecenit vékonyan karikázzuk fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott debrecenit, majd egy-két perc után sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, öntsük fel a tejszínnel, keverjük alaposan össze, és kevergetve főzzük pár percig.
Ezután keverjük hozzá az alaposan lecsepegtetett csicseriborsót és forraljuk össze, majd tálalásig tartsuk melegen (mivel a csicseriborsó már puha, így nem kell tovább főzni).
A bulgurt öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, majd lefedve, szép lassan addig főzzük, míg az összes vizet felszívja és megpuhul (én mindig teszek hozzá egy kanálnyi olajat, de el is hagyható!).
A bulgurt ízlés szerint enyhén sós, bő vízben is puhára főzhetjük, majd szűrjük, csepegtessük le és egy kanál olajon kicsit futtassuk meg. Közben pedig ízlés szerint sózzuk meg.
Tipp:
Tálaláskor szedjünk pár kanál bulgurt a tányérba, majd kanalazzuk rá a currys csicseriborsót, ízlés szerint szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »