Currys csicseriborsó bulgurral recept

Hozzávalók:
- 1 üveg csicseriborsó
- 2 db debreceni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk curry
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 3 dl főzőtejszín (20%-os)
- 2 ek olívaolaj
Bulgurhoz:
- 2 dl bulgur
- 4 dl víz
- só
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A puhára főzött csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le és tegyük félre.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A debrecenit vékonyan karikázzuk fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott debrecenit, majd egy-két perc után sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, öntsük fel a tejszínnel, keverjük alaposan össze, és kevergetve főzzük pár percig.
Ezután keverjük hozzá az alaposan lecsepegtetett csicseriborsót és forraljuk össze, majd tálalásig tartsuk melegen (mivel a csicseriborsó már puha, így nem kell tovább főzni).
A bulgurt öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, majd lefedve, szép lassan addig főzzük, míg az összes vizet felszívja és megpuhul (én mindig teszek hozzá egy kanálnyi olajat, de el is hagyható!).
A bulgurt ízlés szerint enyhén sós, bő vízben is puhára főzhetjük, majd szűrjük, csepegtessük le és egy kanál olajon kicsit futtassuk meg. Közben pedig ízlés szerint sózzuk meg.
Tipp:
Tálaláskor szedjünk pár kanál bulgurt a tányérba, majd kanalazzuk rá a currys csicseriborsót, ízlés szerint szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »