Currys csicseriborsó bulgurral recept

Hozzávalók:
- 1 üveg csicseriborsó
- 2 db debreceni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk curry
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 3 dl főzőtejszín (20%-os)
- 2 ek olívaolaj
Bulgurhoz:
- 2 dl bulgur
- 4 dl víz
- só
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A puhára főzött csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le és tegyük félre.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A debrecenit vékonyan karikázzuk fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott debrecenit, majd egy-két perc után sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, öntsük fel a tejszínnel, keverjük alaposan össze, és kevergetve főzzük pár percig.
Ezután keverjük hozzá az alaposan lecsepegtetett csicseriborsót és forraljuk össze, majd tálalásig tartsuk melegen (mivel a csicseriborsó már puha, így nem kell tovább főzni).
A bulgurt öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, majd lefedve, szép lassan addig főzzük, míg az összes vizet felszívja és megpuhul (én mindig teszek hozzá egy kanálnyi olajat, de el is hagyható!).
A bulgurt ízlés szerint enyhén sós, bő vízben is puhára főzhetjük, majd szűrjük, csepegtessük le és egy kanál olajon kicsit futtassuk meg. Közben pedig ízlés szerint sózzuk meg.
Tipp:
Tálaláskor szedjünk pár kanál bulgurt a tányérba, majd kanalazzuk rá a currys csicseriborsót, ízlés szerint szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »